Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

26 juni 2015

Hoogopgeleide kan ook asperges steken

Geplaatst op Nageltjes.be op 24/06/2015 door 

Hoogopgeleide kan ook asperges steken‘ stond er als kop boven een artikeltje op Powned, een Nederlandse website, dat ik gemakshalve hieronder weergeefEn bij ons?
Lekker uitkering trekken en de hele zomer allerhande festivalletjes afschuimen, terrasjes doen, thuiskomen als in een hotel, lekker eten bij mama en papa zonder een klap uit te richten in het huishouden of de tuin, en pas om 12 uit hun nest komen, en de zetels verslijten. Niet allemaal zullen er stemmen opgaan. Nee, niet allemaal, maar wel heel, heel veel. Het is hoog tijd dat hun geld niet meer zomaar uit de muur komt. En als iedereen werkt, dan hebben we minder fruitplukkers en aspergestekers nodig uit andere landen. Het is nu vaak het complete tegenovergestelde al destijds de kinderarbeid, zo lijkt het wel. Vooruit mama’s en papa’s, haal jullie kinderen uit hun nest en leer hen dat de handen moeten wapperen, hoog opgeleid of niet. Voilà, ik ben weer wat vrienden en stemmen (als ik aan politiek deed) kwijt. Een eigen partij oprichten? Nee dank je. Het zou een sisiphuskwelling zijn. Ik blijf dus kuitenbijter.
PowNed : ‘Hoogopgeleide kan ook asperges steken’
Honderdduizenden Nederlandse uitkeringstrekkers zijn “labbekakken”, slapzakken die per direct de “handen uit de mouwen moeten steken”. Het grootste deel van de uitkeringsgerechtigden, ook de hoogopgeleiden, moeten snel een baan accepteren.

“Die kunnen ook gewoon asperges steken, in het zonnetje, met de radio aan. Wat is daar fout aan?”, aldus Hans de Boer, voorzitter van de grootste werkgeversorganisatie, VNO-NCW, in deVolkskrant.

Om de “bijstanders” te stimuleren aan de slag te gaan, moet de bijstand naar beneden, voegt hij eraan toe.

‘Leeftijd minimumjeugdloon omlaag’

De werkgeversvoorzitter geeft verder aan jeugdige werknemers tegemoet te willen komen: De Boer zegt voorstander te zijn van het verlagen van de leeftijd voor het minimumjeugdloon van 23 jaar “naar 21, misschien zelfs 20 jaar”.

‘Btw-verhoging? Hoe dom kun je zijn?’

Daarnaast hekelt De Boer de kabinetsplannen om de btw te verhogen. “Hoe dom kun je zijn? Dat heb ik letterlijk tegen PvdA-bewindslieden gezegd: straks zeurt heel Nederland alleen maar over die lastenverzwaring! Jullie staan op negen zetels, de VVD op krap twintig. Hoeveel kiezers wil je nog verliezen?”

Geen opmerkingen: