Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

20 mei 2015

Vroeg geleerd ….


Ziehier een filmpje van een vriend die, gezien zijn FB- instellingen, wellicht anoniem wil blijven. Men wordt immers al snel bedreigd, uitgelachen, vergruisd en gesaboteerd, gediscrimineerd en gestigmatiseerd als fascist.
Video Player
Het gebeuren speelt zich af in het recreatiedomein De Halve Maan in Diest, dat eerder al in het nieuws kwam door terroriserende ‘jongeren’ . Dit doet zich ook voor in andere recreatiegebieden o.a. in Hofstade, Huizingen… Dat ze met dit terrorisme vroeg beginnen blijkt weerom uit dit filmpje. Ze worden er zelfs mee/in geboren. Dat belooft voor de toekomst, de toekomst van uw kinderen.
Hij schrijft:
“Het is hemeltergend om te zien hoe vreemdelingen zich gedragen. Wanneer ze klein zijn denken ze dat heel de speeltuin van hen is en wanneer ze groot zijn denken ze heel ons land. Nog frustrerender was de reactie van de ouders die gewoon niet reageerden. Pas toen ik begon te filmen heeft een moeder eens geroepen op haar zoon maar ondertussen hadden zij wel al heel de speeltuin geterroriseerd door te roepen, slaan, stampen en spuwen naar andere kindjes die wel braaf wilden spelen. Gelukkig is mijn zoontje niet snel onder de indruk en bleef hij mooi staan!!!”
Alleen maar blijven staan zal in de toekomst wel niet voldoende en goed genoeg zijn, dat staat vast.

Geen opmerkingen: