Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

08 februari 2013

Wie zou er nog durven of mogen 'Boeh!' roepen?

“Siegfried Bracke zingt in een opiniestuk(??) in de Standaard de lof van de talentenshow "The Voice van Vlaanderen" op VTM. (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130201_045)

Alles wat we van Siegfried Bracke en zijn opiniestuk vinden zullen we niet mogen neerschrijven, de wet verbiedt ons dat, maar wat we mogen denken is (voorlopig nog) vrij. Zijn laatste bijdrage in De Standaard versterkt de negatieve indruk die we van hem al hadden. De rode loge-mol in de Vlaamse overlevings- en ontvoogdingsstrijd die een vernietigende missie heeft, of heeft meegekregen. Ik durf het bijna niet zeggen, omdat het misschien zou kunnen leiden tot een volgend wetsvoorstel van hem of zijn linkse kompanen, want hij is in staat voor Vlamingen de adoptieplicht in te voeren voor minstens één allochtoon, en dan liefst nog één van het exotische type. 
'Het programma verdient subsidie, omdat het een zeer belangrijke maatschappelijke opdracht vervult', zegt hij.”
Subsidie? Voor een programma dat eigenlijk zonder kan, en waarvan altijd een deel vloeit in de zakken van de bedenkers van deze ‘format’ eigendom van miljardair John de Molhttp://en.wikipedia.org/wiki/John_de_Mol )?
Wie zijn we dan nog meer aan het subsidiëren? De aandeelhouders van de VMMA, en eveneens mogelijk: persoonlijke-, zakelijke- of partijvriendenvrienden van Bracke en de NV-A? We kennen de Belgische ziekten nietwaar, en die moeten we toch niet voeden met ons zweet en zuur verdiende geld, zelfs al vinden we werken een deugd en hebben we het geld op een spaarboekje staan? We moeten de PS niet gaan imiteren noch overtreffen als u het mij vraagt.
Veel vraagtekens weliswaar, maar zo moet dat in Vlaanderen wanneer men los van het regime en de ingebrande meningen, andere vragen stelt die nooit leiden tot een onderzoekscommissie, maar tot vervolging en veroordeling van de critici en de klokkenluiders.
Wat Bracke zo knap vindt aan het programma is de rijke diversiteit van de deelnemers.'The Voice van Vlaanderen maakt waar, terwijl anderen alleen lippendienst bewijzen: de diversiteit in de praktijk brengen. Daarmee vervult VTM een belangrijke maatschappelijke opdracht,' zegt hij in zijn opiniestuk in De Standaard.

Dat is dus de verandering?
Een programma dat de naam Vlaanderen in zijn naam draagt , zoals zijn partij, maar de diversiteit door onze strot duwt ter verdelging van de eigen identiteit, die niets meer waard wordt bevonden en ondergeschikt moet zijn aan alles en iedereen die van elders komt en hier zijn kans wil wagen aan de grote eenarmige bandiet. Het jackpot-toestel dat, tot ver in de wereld bekend, in tegenstelling tot in Las Vegas, altijd gewonnen geeft, en dat alleen 'de bandiet' voor de Vlamingen blijkt te zijn.

Een talentenjacht voor mensen van hier, waar alleen Vlamingen een kans maken om een plaats op een podium en onrechtstreeks een deel van hun eigen hoge telefoonrekeningen terug te winnen en, dat zou hier discriminerend zijn.

Krijgt het programma niet genoeg Vlaamse kandidaten bijeen omdat er hier niet genoeg talent aanwezig is? Begint het niet te lijken op het voetbal waar zelfs al buitenlanders geïmporteerd worden om voetbal te kunnen blijven spelen. Wat is er nog overgebleven van een lokale ploeg of een nationale voetbalploeg, behalve volksverlakkerij.

Niemand staat er bij stil, behalve zij die verder kijken dan hun TV-neus lang is, dat dit eigenlijk een aanzuigeffect creëert voor gelukszoekers van over de hele wereld, die hoewel er in eigen land ook talentenjachten bestaan, liever naar hier zullen afzakken. Wie zal ze, na hun artificieel bejubelde deelname en persoonlijke reclame, nog durven terugsturen, zelfs al zouden ze via een schijnhuwelijk, illegaal of via andere fraude in het land vertoeven?

Is het u ook opgevallen? Het publiek, het entourage, zelfs het meegebrachte supportersclubje van de deelnemende artiest moet diversiteit en multicultuur uitstralen, en als ze zelf geen buitenlandse of anderskleurige vrienden hebben meegebracht dan voegen ze er voor de uitzending wel enkele bereidwillige figuranten aan toe. ( zoals de neger met grote zonnebril die in het groepje naast Hermes stond bij de introductie, en die zelf blijkt een kandidaat te zijn zonder enige zichtbare band met of interesse in Hermes)

En alleen het feit dat een Amerikaans meisje van Aziatische origine al een beetje Vlaams spreekt doet Bracke smelten, terwijl Amerikanen het heel normaal vinden dat men meteen en voldoende Engels praat zodra men er voet op hun bodem zet:
"Bracke heeft het in zijn opiniebijdrage over Maria, een meisje van Aziatische origine, dat uit Amerika komt. 'Ze doet zichtbaar inspanningen om Nederlands te spreken en slaagt daar ook in."
'Tja, dat is waar, daarvoor vallen Vlamingen van hun stoel, omdat dit tot vandaag nauwelijks voorkwam,zelfs niet bij mensen die hier de koninklijke poppenkast bevolken, en die al jaren zonder wedstrijd een veelvoud van het prijzengeld krijgen uitbetaald, ook al kunnen ze niets; zelfs niet ‘zingen’.
'Ik zie een jongen’, schrijft Bracke ‘die Tchia heet ('met de tch van ketchup'), en die zich afvraagt of je met zo'n naam in Vlaanderen wel 'The Voice' kunt worden. “Natuurlijk", zegt Koen Wauters, "stel je voor: dames en heren, hier is Tchia!!!!!!" Groot applaus. Tchia blijkt een Koerdische vluchteling te zijn.

En applaus van het naïeve schapenvolkje in de zaal kwam er, nadat een paar gangmakers het bordje met applaus in de lucht hadden gestoken. 
  
  Wie zou er durven en mogen ‘Boeh!’ roepen in de zaal? 

 Die rechtse onverlaat zou geheel uit het beeld van de camera’s, volgens de linkse regels en de gangbare poco-doctrines, uit de zaal worden geplukt door een altijd daarvoor aanwezige security-spierbundel.

Bijna is het zover dat men absoluut naar gedrag, keuze, stijl en naam exotisch moet zijn of overkomen om een kans te maken voorgeselecteerd te worden, laat staan gekozen te worden.

Geloof maar niet dat de juryleden niet geïnformeerd werden, niets weten over de kandidaten die ze die dag te horen zullen krijgen. De zoveelste doorgestoken kaart hoort onlosmakelijk bij de succesformule van programma’s als the Voice waar niets aan het toeval is overgelaten en alles wetenschappelijke en psychologisch is onderbouwd, tot de voorgekauwde uitspraken toe ( kijk maar eens naar The Voice in andere landen. Er is daarover op een Franse zender eens in het najaar van 2012 een reportage uitgezonden over het succes en het tot stand komen van zulke programma’s. Ik kan de titel helaas niet terugvinden ).

Het interessante daarvan, zo stelt het N-VA-kamerlid, is dat diversiteit in de praktijk wordt gebracht in het programma. 'Als de normaalste zaak van de wereld, wat het ook (letterlijk) is.''De invloed daarvan in de hoofden van zoveel Vlamingen is niet te onderschatten, hoopt hij. 'Het idee dat Vlamingen ook niet-blank kunnen zijn en soms-nog-niet-zo-lang-bij-ons is immers niet alleen een rationeel gegeven. Je moet dat ook emotioneel 'normaliseren'.

Hij hoopt dat de invloed daarvan in de geesten van zoveel Vlamingen niet te onderschatten is. Jouw hoop Siegfried - die Germaanse naam niet waardig-, is tegengesteld aan de wat bewuste Vlamingen willen: de eigenheid bewaren, en dat heeft niets met racisme of xenofobie te doen. Als we in Europa van onze identiteit moeten afzien, dan creëert men dank zij de multicul-knuffelaars nu net een grijze eenheidsworst in plaats van diversiteit.
We zijn niet meer ver af van het bejubelen en gesubsidieerde optreden van een muezzin die koranverzen komt zingen. Ik kan mij Bracke’s opiniebijdrage daarop volgend al voor de geest halen, alsook het gejubel van Koen Wouters en het orgasme van Natalia.
VTM levert daartoe met The Voice van Vlaanderen een aanzienlijke bijdrage, waarvoor dus dank.' 'En daarom zou het programma, ook al vraagt VTM er niet om, subsidies verdienen.

Van de OOOO (de van Ray geleende aanduiding voor VRT) wisten we het al, nu weten we het ook expliciet waar Bracke voor / en VTM op aansturen. Wordt hij hierin gedekt door de NV-A, zou ik willen weten? Door Bourgeois en Lieten al wel; maar door de rest?


Ik keek vandaag nog geen TV (ik ‘moest’ dit artikel namelijk schrijven), maar durf er een linkse worst op verwedden dat vandaag Bracke ergens in de praatstoel zat op VRT of VTM. En indien niet dan wellicht morgen of zo.

‘Beter dan Allemaal Sam’                                                                                                             

Overigens verwijst Bracke in zijn betoog ook even naar de VRT (red.: de OOOO dus). 'Wat een verschil met wijlen Allemaal Sam. Toen wou de VRT 'met het sociaal project, dat ook een radio- en internetluik heeft, de mensen samenbrengen, mobiliseren en het engagement van de gewone man belichten. Eén moet daarbij fungeren als sociale katalysator', Het resultaat was omgekeerd evenredig met het aantal dure woorden.' 'The Voice doet zonder woorden wat Allemaal Sam alleen maar heeft aangekondigd. Met veel minder gezever en veel meer kijkers.', aldus nog Siegfried Bracke.
Straks moeten we als Vlamingen de OOOO ( ik vergat bijna nog een O) nog gaan bedanken voor hun werk, en hopen dat ze nog wat meer geforceerde betuttelende, indoctrinerende programma’s gaan maken die Vlamingen snel doorzien.

Ook de VTM en Co- pogingen zullen snel ontkracht worden, en ik ben lang niet de eerste en enige die hun opzet doorheeft en er het zijne over denkt, hoogstens de eerste die er over schrijft.

Geen opmerkingen: