Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

30 april 2012

Facebook-tiranie


Ik werd door Facebook nog maar eens geblokkeerd voor het versturen van vriendschapsverzoeken niettegenstaande ik er de laatste twee weken nauwelijks verstuurde, alle oude verzoeken wiste en de enkele nieuwe allemaal geaccepteerd werden. Ik kon reageren op die uitsluiting maar door een klik-foutje verdween die reactiemogelijkheid voorgoed.
Het is ongelofelijk hoe gereguleerd Facebook wel is; en ik kijk al uit naar betere alternatieven. Ze gedragen zich toenemend als tiran en als je hun gebruiksvoorwaarden leest begrijp je niet dat iemand er nog lid van blijft.

Ter informatie: hieronder de reactie die ik aan facebook wou sturen. Weet iemand hoe ik die nog aan de facebook-censor kan sturen. Echt, ik heb er hier mijn buik van vol. Tijd dat we eens een facebookstaking houden of zo?

Op hun vraag of het een onterechte beschuldiging /blokkering was
Jazeker is dit een onterechte beschuldiging. Ik gebruik de door jullie voorgestelde module vrienden zoeken, en ik zoek slechts mensen die al een groot deel vrienden met mij gemeen hebben, of mensen die ik ken. Het is een feit dat ik vrijwel iedereen die nu Facebook-'vriend' is mij voordien niet kende. Ik kan ook nergens nagaan aan welke mensen ik verzoeken stuurde maar die niet reageerden of die mij afwezen.
Raar toch dat zo'n module niet bestaat, want naast mijn vrienden ken ik ook graag mijn vijanden. Zelfs mijn eigen dochter had mijn vriendschapsverzoek niet geaccepteerd omdat ze zich niet voor dit soort facebook-hobby's interesseert. Facebook motiveert mensen zoveel mogelijk vrienden te zoeken en biedt daartoe heel veel hulpmiddelen. Nu komen zeuren dat er al eens een ongewenst vriendschapsverzoek plaatsvindt is hypocriet, en ik kan me aangezien de klacht anoniem kan worden geformuleerd niet eens deftig verdedigen. Bovendien weten jullie dat de ontvanger van een vriendschapsverzoek daarop niet hoeft in te gaan en dat gewoon kan weigeren, bovendien zich later kan ‘ontvrienden’? Dat alleen moet toch al volstaan dunkt me. Heus ik wil geen vriend worden met mensen die mij terroriseren of die met mij geen vriend willen zijn. Ik ben er zeker van dat dit een stalking actie is, en ik heb zelfs een vermoeden van wie. Ik wil evenwel nu nog geen namen bekend geven, maar de mensen in kwestie zijn bij het gerecht al bekend. Ik neem aan dat jullie de klaagster(klager) wel kennen, en ik zal dan ook niet nalaten bij een volgende actie klacht neer te leggen bij de betreffende gerechtelijke cel. Laat mij eerder de wens uitdrukken dat u de klaagster(s) (klager) sanctioneert.  Ik vind het niet kunnen dat iemand anoniem kan komen klagen, zonder bewijs te moeten aandragen. Voor de goede orde: ik heb namelijk bij een vorige interventie van jullie al mijn openstaande vriendschapsverzoeken gewist, en diegene die ik sindsdien stuurde werden allemaal geaccepteerd. Stel je voor dat ik van iedereen die ik niet lust en wiens mening ik niet deel, bij jullie een dergelijke klacht zou insturen, en dat ook anderen dat zouden beginnen doen, dan moesten jullie snel een pak meer mensen aanwerven om dit soort onzin op te volgen. Ik bekwam graag een reactie op mijn klacht, ook al is dit niet jullie gewoonte, alsook een prompte heropening van mijn account-faciliteiten.
Tevens verzoek ik jullie hieraan dringend wat te doen opdat dit anderen ook niet overkomt, dat er geen politieke  en andere afrekeningen  via facebook kunnen plaatsvinden, en de vrije mening en opinie zoals in  'the first amendment of the US constitution" haar terechte plaats terugkrijgt op het internet en Facebook. Door zoveel te willen reguleren, zijn jullie op weg Facebook te doen verdwijnen, en dat zal Dhr Zuckerberg wel wat kunnen schelen. De concurrentie ligt al klaar, en het duurt binnenkort maar enkele minuten en wat clicks om van community-site te veranderen.

Ik plaats deze reactie uiteraard op mijn Facebook-profiel, op mijn blogs http://agriffon.blogspot.com/ , en op die van bevriende bloggers en Facebookers die dit willen overnemen, want ik vind dat iedere gebruiker dit hoort te weten.

2 opmerkingen:

lucky9 zei

Griffon,

Ik doe zoals uw dochter niet mee aan die facebook-gekte omdat al deze zogezegd "sociale" media één ding gemeen hebben. Ze registreren definitief elke inhoud en brengen ook het weerbare deel van de bevolkingen(en) in kaart.

Zolang ze niet kunnen bewijzen dat ze "hack-proof" of niet-afpersbaar zijn zijn kunnen ze mijn dingen kussen.

Zelfs You-Tube ligt nu al onder vuur van de islamitische en linkse fascisten. Voorlopig houdt You-Tube (dapper) stand. Maar voor hoe lang?

Anoniem zei

Griffon,

Als fervente niet-Facebookgebruiker maak ik me persoonlijk niet bepaald druk in zulke dingen.

S.