Ik vind het jammer dat hij niet al zijn beenderen en zijn nek gebroken heeft. Een toepasselijke en rechtvaardige straf zou zijn hem door een woedende olifant laten openrijten en hem daarna laten creperen met ganggreen.
Ik heb me moeten inhouden om beleefd te blijven in mijn mail aan het WWF
Geachte directie en bestuur van het WWF,
Met afschuw nam ik kennis van de activiteiten van koning Juan Carlos van Spanje. Deze man die erevoorzitter blijkt te zijn van het WWF presteert het om olifanten te gaan schieten in Afrika, daar waar ik en miljoenen donateurs ervoor betalen om deze dieren juist te beschermen. Dit is wraakroepend, en ik vind het spijtig dat dit soort gekroonde individuen voor deze moord niet kunnen worden terechtgesteld zoals dat tijdens de Franse revolutie gebeurde. Indien u dit individu in uw rangen houdt, zal ik niet alleen nooit meer een cent doneren, maar ook jullie organisatie met alle middelen die mij ter beschikking staan bestrijden. Het wordt bovendien tijd in deze 21ste eeuw dat niet langer adel en gekroonde hoofden het bestuur, zeggenschap en vertegenwoordiging krijgen van het WWF. We zijn dus de 21ste eeuw, en het feodale tijdperk en het leven, als waren wij hun mieren, voorbij.
Ik kijk uit naar jullie antwoord, maar vooral naar jullie prompte acties.
Met vriendelijke groeten
In de krant:
Het jachtongeval van de Spaanse koning Juan Carlos heeft het Spaanse koningshuis weer bakken kritiek opgeleverd. Tijdens een olifantenjacht in Botswana brak het 74-jarige Spaanse staatshoofd donderdag een heup. Vrijdag vloog hij naar Madrid terug om daar een geslaagde heelkundige ingreep te ondergaan.
Zonder dat ongeval hadden de Spanjaarden nooit geweten dat hun koning op olifanten jaagt, terwijl hij tegelijkertijd erevoorzitter is van de Spaanse afdeling van milieuorganisatie WWF.
Slecht voorbeeld
Voor vele Spanjaarden geeft Juan Carlos met zijn dure en twijfelachtige hobby een slecht voorbeeld. Zeker tijdens de zware economische crisis die het land in zijn greep houdt. In de Spaanse pers is berekend dat een safarijager minstens 20.000 euro moet betalen per omgelegde olifant.
Op het internet zorgde het verhaal voor verhitte discussies. "De wraak van de olifantengod", twitterde iemand. Op de website van de krant El Mundo lokte een artikel honderden lezerscommentaren uit.
"Gebrek aan ethiek en respect"
De leider van de linkse oppositiepartij Izquierda Unida, Cayo Lara, wreef de koning "gebrek aan ethiek en respect" aan voor vele Spanjaarden die lijden onder de crisis. De grote politieke partijen onthielden zich van kritiek en wensten de koning een goede genezing.
4 opmerkingen:
Beste Antoine,
Herlees nog eens wat U schreef nà "Geachte dir.... enz enz a.U.b. WANT op de vierde regel, tussen "moord" en "kunnen", is er (altans volgens mijn oordeel)een vierletterwoord vergeten, nl: NIET !
Zonder dit woord zou ander Uw protest tegen die gekroonde paljas géén zin hebben.
Groetjes van Fikken.
Mijn oprechte dank aan vriend Fikken voor het melden van het belangrijke woordje NIET.Ik heb de zin dan ook meteen verbeterd. Desalniettemin (wat een woord) denk ik wel dat ze mijn boodschap zeer goed begrepen zullen hebben. Mijn protest staat trouwens niet alleen. Het WWF wordt overspoeld zo las ik op de WWF afdeling Spanje. Beste groeten terug Fikken!
Oh ja, ik heb zelf ook nog een paar kleinigheden verbeterd. Ik was zo kwaad en snel dat ik mijn e-mail niet goed genoeg heb nagelezen, maar zoals gezegd: mijn boodschap zal niet mis verstaan worden.
Griffon,
Ik heb de indruk dat die ene olifant niet echt het verschil maakt.
Het ware beter alle in Afrika in beslag genomen honderden tonnen ivoor ineens op de markt te gooien. Daardoor zou de prijs zakken, zouden alle chinezen binnen enkele decennia in het echte viagra-tijdperk belanden en zou tenslotte de stroperij op olifanten plots tot stilstand komen.
De schoft met een kroon spant echter wel de kroon door zichzelf op staatskosten een moordend pleziertje te gunnen op het eigenste moment dat een kwart van zijn "onderdanen" zonder werk zit.
Een reactie posten