Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

27 mei 2009

De aangekondigde dood van een koningin

In een residentie in de Koninklijke Baan in Koksijde is vanavond een man opgepakt die mogelijk de dreigbrief aan het adres van koningin Fabiola schreef.
De verdachte is John B., een man van rond de 60 jaar oud. Hij is van Schotse afkomst en getrouwd met een Waalse vrouw. ( dus geen Vlaming?... Oef,.... geen nieuwe zaak zoals die met Van Themsche, al hadden ze dat wellicht gehoopt)
Hij wordt verondersteld de brief te hebben geschreven aan Fabiola waarin hij haar dreigde te zullen doden met een kruisboog, en dan nog wel op 21 juli.
Door de buurtbewoners werd hij omschreven als een zonderling, een wat labiel maar ongevaarlijk persoon. (waren ze psychologen van dienst voor de media?)
Er volgde een huiszoeking die wel 4 uren duurde, en hij werd nadien voor ondervraging meegenomen. (Heeft men dan geen kruisboog gevonden, want anders had men dat toch al gemeld ?) Of hij effectief de briefschrijver is, zal uit het verder onderzoek moeten blijken.
(Met inbegrip van de Guantanamo ondervragingstechnieken zoals waterboarding?)

Op het artikel in het Laatste Nieuws was er mogelijkheid tot reageren. Ik wil dan ook niet nalaten hier mijn reactie te publiceren alsook een bloemlezing van de soms hilarische reacties van andere lezers:
a griffon, Mechelen
En heeft het parket al eens moeite gedaan, mensen en middelen ingezet om de doodsbedreigers van de Vlaams Belang politici op te sporen? Nu een zonderling met machtsvertoon opgepakt op basis van een vermoeden. . Ik zou zijn pro deo advocaat willen zijn. . Cirque Royale Superflu/ Overbodig Koninklijk Circus


Konrad H, Vlaanderen
Wat ik wel grappig vind aan al deze reacties hieronder is dat er veel zijn die niet begrijpen dat er met 2 maten en 2 gewichten word gewerkt. Criminelen mogen alles en verdenken van nen brief te sturen is genoeg om opgesloten te worden gehouden. . Grappige is dat al deze klagers wss op 7 juni toch weer voor diezelfde partijen gaan stemmen die ons dit gelapt hebben... en dan klagen ze weer verder. Sorry hoor, maar doe er iets aan... Lees programma's (ALLE) en beslis dan ipv niets doen en zagen.

maggy Weemaes, Rotselaar
Vier combis, en 15 tot de tanden gewapende politiemensen kwamen eraan te pas. Dus buitensporig machtsvertoon voor ene die waarschijnlijk een grap wou maken. Hij zal nog niet zo gauw vrijgelaten worden zoals sommige anderen, die een vrouw hersendood maakten. Absurde zaken vindt men ook alleen maar in ons land.

Hoeba Hop, Roeselare
Ik vraag me eigenlijk af hoe zo'n onderzoek gevoerd wordt ? Een brief - 10.000.000 Belgen - hoe begint men daar aan ? Hoe komen ze bij die gast uit ? Hij was een zonderling volgens de buren ... is dat al voldoende reden om verdacht te zijn ?

Van Hier, Alsemberg
dus hij zit in den bak hoewel ze nog moeten uitzoeken of hij het wel is. Die andere boefjes die de vrouw uit G'bergen in coma klopten zitten niet in den bak, hoewel ze weten dat zij het zijn. 'k volg ergens niet meer... België: het land van de onbegrensde onmogelijkheden...

J Torfs, Gent
"Zonderling opgepakt": soort zoekt soort, al kost die andere zonderling ons wel geen tientallen miljoenen per jaar.

jo erestu, Gent
Wie zou er een vriendelijke oude dame die van klassieke muziek houdt en ons belastinggeld opdoet nu naar het leven staan?

David Davidse, Knokke-Heist
Dit nieuws komt gegarandeerd op onze televisiestaatszender. Dat van die doodgeslagen dame in Geraarsbergen waarschijnlijk niet omdat in de kaart zou spelen van de niet-linkse partijen. Van objectiviteit en neutraliteit gesproken. Dit met onze centen.

Jeff De Troyer, Werchter
En welk parket was hiervoor bevoegd?Schotland,koksijde of brussel?

Kamiel Kafka, Lochristi
en hebben ze nu bij die mens een kruisboog gevonden?? . redelijk relevante informatie me dunkt.

berten maillot, ninove
hij had beter gedreigd dat hij haar kapsel eens zou bewerken, daar had ze nog iets aan gehad als 't gelukt was.

Olé Ola, Tienen
Zult zien ; nu is er ineens wel plaats in het gevang en mag het gels kosten, alle parketten zijn het plots eens dat deze man levensgevaarlijk is en onmiddellijk dient te worden opgesloten in afwachting van zijn proces

Otto Kherkoff, Aarschot
Eigenlijk zonde van het geld dat men daar in gestoken heeft om dat allemaal te onderzoeken

The end is coming soon, Mechelen
Die zal waarschijnlijk de bak invliegen, want dat is veel erger dan een vrouw doodschoppen voor haar handtas !

remco pieter, Londerzeel
Hier is ook slechts één vermoeden. Maar toch wordt de zonderling opgepakt. Very strange. Of bestaan er andere wetten die het koningshuis moeten beschermen. Quid met de vrouw die ineengeslagen werd door de jongeren, maar na verhoor vlug terug de straat op gezet. Hier blijkt de rechter ook maar een vermoeden te hebben. Maar het ene vermoeden blijkt toch zwaarder door te wegen dan het andere. En Fabiola werd dan nog niet fysiek bedreigd, die vrouw in coma wel! Ge-recht. Begin er aan te twijfelen.

lu verbeken, Zeveneken
Vermoeden, vermoeden. Gewoon zever. Ze moeten zeker zijn en niet met vermoedens afkomen. En wat als hij het niet is? Ondertussen zijn naam beklad. . Slimmekes hier nog niet aan gedacht zeker?

Maar ook één (1) naïeve heilige ridder, beschermer van koningshuis, regime en vaderland ( misschien zelf magistraat?):

Jos Vercammen, Kortenberg
Mag ik er degenen die dit feit vergelijken met de aanslag op de vrouw in Geeraardsbergen aan herinneren, dat deze zaak wordt behandeld door het parket van Brugge. De magistraten daar doen hun werk zoals het hoort bij een gerechtelijk onderzoek. Er gelden geen andere wetten voor het koningshuis.

Geen opmerkingen: