Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

12 juli 2016

Schoon schip




Niet dat ik een fan ben van Geert Bourgeois, daarvoor vind ik hem te opportunistisch aanpappend met de bezetters,  te veel theeslurpend met de aanhangers van de godsdienst van de vrede. Nee ik moet de facilitator van moskeeën niet, van wie ik en anderen nooit hoogte kregen.
Maar wie ik nog veel minder moet, veel véél lager schat, dat is het broertje van de ‘kleffe dweil’ : de ‘ranzige schotelvod’.
Het getuigt van sterkte de nieuwe koers te bepalen, los te komen van de draaikolk waarin de tsjeven ons al decennia houden. Het Vlaamse schip moet weg van die grote gapende kuil die al zo lang teert op de energie van de bemanning. De ‘kleffe dweil’ en zijn broertje ‘de ranzige schotelvod’, die laten we achter, vastgebonden aan een lekke boei, daar waar ze zich goed voelen: in hun draaikolk, neerwaarts, op weg naar hun hel. Samen met hun adellijke Frans kwekkende vriendjes en de rode vakbonden die het zullen vertikken hen te dienen, omdat ze altijd in staking zijn.
Of Walen en Brusselaars echte Belgen zijn zouden we pas weten als we hen eens zouden verplichten om de volgende honderd jaar meer dan 12 miljard per jaar naar Vlaanderen te transfereren. Ik ken het antwoord.
Maar het zou nog erger zijn:
Volgens VIVES (KU Leuven) bedragen de transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel al zeker 16 miljard per jaar (explosieve groei sinds crisisjaar 2008). Die miljarden euro’s worden hoofdzakelijk opgehoest door 2.747.445 actieve werknemers in Vlaanderen (arbeiders, bedienden, ambtenaren)
Vaarwel België,!  LEVE VLAANDEREN ! 

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2711134

Geen opmerkingen: