Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

05 november 2015

Stop de handel in exotische kindjes! In alle kindjes!


Er werd toestemming gegeven tot handel in, en het ontheemden van, 11 exotische kinderen door een politicus, de minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynder nota bene, die daartoe is gaan lobbyen in Congo.
Nadien zullen er nog 59 gekochte kinderen worden gedeporteerd.
Welke ca 69 mensen waren zo belangrijk dat hij ze bij hun aankoop van een klein negertje van dienst wou zijn?
Wat is daarvoor over en onder de toonbank gegaan, in ruil voor gegeven, en beloofd?
Zo’n zwart kindje staat heel chic in multiculti- middens en in een bakfiets, een beetje zoals dat in de rijke kringen van de 17e tot begin 20ste eeuw ook gold.
Het verhoogt de status, en het is altijd onderwerp van gesprek. Ze vallen daar meteen mee op, en ze krijgen meteen de nodige aandacht.
Het zwartje dient in de eerste plaats natuurlijk om hun eigen perverse wensen te vervullen en hun ego te dienen. Dat ze dat als altruïsme kunnen verkopen is mooi meegenomen.
Ik herinner me nu terug een CD&V politica, Els Schelfhout, die gewoon zonder enige toelating een negerkindje heeft gestolen en naar hier heeft gesmokkeld met het legervliegtuig, zonder dat ze daarvoor vervolgd en veroordeeld is, en die het exotische hebbeding nog mocht houden ook. http://www.gva.be/…/els-schelfhout-haalde-kindje-uit-congo-…

Groen licht voor de komst van elf Congolese adoptiekinderen

 | Bron: BELGA http://www.standaard.be/cnt/dmf20151102_01950939
Groen licht voor de komst van elf Congolese adoptiekinderen
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) Foto: BELGA
Elf kinderen, die door Belgische koppels geadopteerd waren, kunnen de Democratische Republiek Congo verlaten. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aangekondigd.
De kinderen mochten meer dan twee jaar niet naar België reizen als gevolg van een moratorium op internationale adoptie. ‘We hebben toestemming gegeven voor 69 kinderen om het nationale grondgebied te verlaten’, bevestigde de Congolese minister van Justitie Alexis Thambwe Mwamba na een ontmoeting met de ambassadeurs van de meest betrokken landen.
Op die vergadering was ook de Belgische ambassadeur in Congo, Michel Latschenko, aanwezig. Hij kreeg te horen dat twaalf dossiers, die betrekking hadden op elf kinderen, goedgekeurd waren, zo verklaarde minister Reynders.

Els Schelfhout haalde kindje uit Congo met legervliegtuig

Senator Els Schelfhout (CD&V) heeft een militaire vlucht gebruikt om haar Congolees adoptiekindje naar ons land te halen. Dat werd bevestigd op het kabinet van minister van Defensie Pieter De Crem en toegegeven door Els Schelfhout. “Ik vind dit heel gebruikelijk,” reageert Schelfhout. “Ik zie het probleem niet.”
Schelfhout nam plaats op de geplande heen- en terugvlucht van 18 en 19 december 2008 Melsbroek-Kinshasa-Melsbroek. Normaal kunnen parlementsleden enkel gebruik maken van dergelijke militaire vluchten voor functiegerelateerde opdrachten. In het geval van Schelfhout ging het om een privézaak. Toch ziet de senatrice er geen graten in.

‘Gebruikelijk’

“Ik vind dit heel gebruikelijk,” zegt ze. “Politici en pers maken wel vaker gebruik van militaire vluchten. Ook de kinderen uit Gaza zijn met een militaire vlucht kunnen komen. Ik zie het probleem niet. Ook Emile had immers een humanitair visum.”
“Het ging om een dringende zaak, want het kindje was zwaar ziek”, verdedigt partijgenoot Pol Van Den Driessche zijn collega.

Meer hierover leest u vrijdag in onze krant.

CD&V-senator Els Schelfhout zorgde voor beroering nadat ze via haar website bekend maakte dat ze in Congo een weeskindje is gaan ophalen, met de bedoeling om het later te adopteren. Andere kandidaat-wensouders die al maanden op een wachtlijst staan, zijn van oordeel dat de senator misbruik maakte van haar functie om snel een adoptiekindje te kunnen verkrijgen.
Schelfhout ging zelf naar Congo en bracht een weeskindje mee terug naar België via een zogenoemd humanitair visum van de dienst Vreemdelingenzaken.

Humanitair visum

Schelfhout was zich zelf van geen kwaad bewust, maar andere kandidaat-adoptieouders menen dat de senator de hele adoptieprocedure omzeild heeft en via haar functie sneller dan anderen een adoptiekindje kon krijgen.
Schelfhout heeft naar eigen zeggen een humanitair visum verworven voor één jaar. In dat jaar moet zij en haar partner de adoptieprocedure opstarten. In een reactie aan VRT zei Schelfhout dat haar functie als senator volgens haar geen invloed had op het snel verkrijgen van het visum.

Geen opmerkingen: