Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

10 november 2015

Een uitgelokt misdrijf en een inbreuk op de privacy


Als de politie er geen tijd voor heeft, altijd te laat komt. Als justitie dit verticaal klasseert/seponeert. Als de brave burger altijd de rekeningen moet betalen en daar niets voor in de plaats mag verwachten. Als dit dan ook steeds vaker voorkomt, dan creëert de overheid twee fenomenen:
Er ontstaan steeds meer kleine criminelen die niet eens gezocht worden, en slachtoffers die het werk van politie en justitie dan maar zelf doen.
We leerden uit het verleden dat justitie en politie dan plotsklaps tijd en middelen vinden om diegenen die zichzelf verdedigde op te pakken en te vervolgen, terwijl de criminelen nog steeds ongemoeid worden gelaten.
Men zou denken dat het omgekeerde het geval zou zijn: dat ze dan meer boeven zouden pakken en veroordelen. Maar nee hoor !
In dit land waar een pijp geen pijp is, zijn de slachtoffers de schuldigen, en de schuldigen beschermd.
Ik hoor de politie al beschuldigend zeggen: dat ze de container maar op slot moesten hebben gedaan.
Ja, uitgelokt werd deze sluikstorting
De criminelen genieten meer rechten dan de slachtoffers. Dat is al geweten.
De slachtoffers zien nauwelijks of nooit een vergoeding, en indien toch dan dekt dit bij lange zelfs niet de juridische en administratieve kosten.
En dus doen velen zelfs geen aangifte meer.
Waardoor de criminaliteit in de statistieken daalt.
En daarvoor kloppen de politici zich dan weer op de borst.
Dat het goed gaat, vliegt als leugen de wereld rond. De waarheid haar vleugels gekortwiekt. Behalve in dit geval.
Laat diegenen wiens privacy werd geschonden eens klacht gaan neerleggen bij de politie !
Jammer dat de beelden niet duidelijker zijn. De kosten voor deze camera zijn dus weggegooid geld, want deze sluikstorters kunnen hiermee niet geïdentificeerd worden. Men had dus beter een hoge resolutiecamera geïnstalleerd.
Video Player

Zaakvoerder plaatst beelden van sluikstorters op facebook

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151110_01964325
Zonder toestemming foto’s of beelden van mensen op sociale media plaatsen, het mag dus niet, maar toch gebeurt het alsmaar vaker. Zo postte ook een zaakvoerder uit Beveren onlangs dit fimpje op zijn facebookpagina. Sluikstorters dumpen op klaarlichte dag twee versleten matrassen in zijn afvalcontainer. Ook hier hoopt het slachtoffer door het plaatsen van beelden op Facebook de daders te vinden.

Geen opmerkingen: