Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

03 september 2015

Een vrouw wordt mooier als ze boos is.


Geplaatst op Nageltjes.be op door


Nadat ik een paar dagen geleden reageerde op het artikel“De instroom van vluchtelingen bedreigt de toekomst van onze sociale zekerheid niet” in De Morgen, vervolgde nu ook Knack de uitgekiende mediacampagne met een gelijkaardig opiniestuk van Ewald Pironet, getiteld:

“Vluchtelingen ondergraven onze sociale zekerheid niet, dat doen we zelf“ http://www.knack.be/nieuws/belgie/vluchtelingen-ondergraven-onze-sociale-zekerheid-niet-dat-doen-we-zelf/article-opinion-599073.html

Het gebeurt helaas niet vaak genoeg dat mensen de toestanden aanklagen die ze zelf ontdekken en meemaken.
Geheimhoudingsplichten en wetten allerlei moeten ervoor zorgen dat mensen hun mond houden over misbruiken en misdrijven.
De klokkenluiders kunnen ja zelfs gestraft worden, niet enkel door de rechtbanken, maar ook door broodroof, het wapen van de vernedering, en door de doorgedreven terreur van diegenen die werden aangeklaagd.

Ik ben dus blij (niet echt het juiste woord), dat ik vandaag weer zo’n getuigenverslag van een ervaringsdeskundige kan plaatsen.
Hiermee mag het nogmaals duidelijk zijn dat de waarheid niet in de kranten en boekjes staat, niet op TV komt, maar op het internet.

Ik doe bij deze een oproep aan mensen om hun wedervaren en ervaringen via Nageltjes.be te vertellen en te delen. Wij zijn bereid het hier te plaatsen en te delen, indien gewenst onder een schuilnaam, en met de garantie van totale geheimhouding van uw identiteit/de bron. Wij verzorgen de eindredactie, timing en lay-out.
Stuurt u ons in dat geval uw e-mail via 'contact' op Nageltjes.be

Zwijgen deed u immers al lang genoeg!

En hier dan de reactie van Carine Van Hout op het opinieartikel in Knack.
Bravo Carine Van Hout !

“HIER MOET IK OP REAGEREN!!!

Wij ondergraven ZELF onze sociale zekerheid door overconsumptie van de gezondheidszorg en door sociale fraude???
WIE IS DIE WIJ???
De autochtone Belg??? Ik dacht het niet!!!
Ik heb jaren op de sociale dienst van UZ gewerkt en laat het nu juist daar zijn dat mijn kritische houding t.o.v. van vreemdelingen is ontstaan en lees maar gerust vnl moslims!
Zij kennen onze sociale zekerheid beter dan eender welke autochtone belg! Zij weten perfect op wat ze allemaal recht hebben zonder dat iemand het hen verteld en zij weten dus ook perfect hoe ze het spel van misbruik moeten spelen! 

Het was 20 jaar geleden al ongelooflijk voor welk bedragen het OCMW moest tussenkomen voor de (overdreven) gezondheidszorg van die mensen, de verliezen die het ziekenhuis leed om gezondheidszorg te verrichten zonder vergoed te worden omdat we verplicht zijn om medisch bijstand te verlenen! Ik heb ooit geweten dat een Marokkaan in 3 verschillende OCMW’s was ingeschreven en van alle 3 leefgeld ontving, meer dan 130.000 BF/maand terwijl dat ik kwam werken voor 40.000 BF/maand!!! 
Ooit geweten, een Marokkaan met 4 vrouwen, elk op een apart adres natuurlijk, met een totaal aan 27 kinderen!!!! Maandelijks inkomen 380.000 BF!!! En ik kan zo eindeloos doorgaan!!!
Inderdaad de overconsumptie van onze gezondheidszorg en de sociale fraude ondermijnt onze sociale zekerheid al meer dan 20 jaar maar met de komst van WIE???? 
Wat een fantast die dichter! 
Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de autochtone belg terwijl alles op diens rug verdient is wat ook maar met sociale zekerheid te maken heeft en alles zomaar wordt weggegeven aan hen die er nooit één rotte voor betaald hebben!!! Kijk naar de rusthuizen!
De mensen die daar zitten, die de oorlogen hebben meegemaakt, die de sociale zekerheid tot stand hebben gebracht, DIE ZITTEN NU IN RUSTHUIZEN EN MOETEN DAAR MONSTERPRIJZEN BETALEN!!! VOOR HUN GEEN TUSSENKOMST OF ZO GOED ALS NIKS!!
Kunnen ze het niet betalen worden hun eigendommen aangesproken of gaat men bij de kinderen aankloppen, een zwarte die krijgt alles voor niks!!!Die bejaarden moesten daar gratis kunnen zitten en omringt worden met de grootste kwaliteitszorg die er is. ipv dat die achterlijke politiekers zich zorgen maken over integratie van vluchtelingen zouden ze daar beter bij stilstaan!!! 
Onze bejaarden moeten terug betalen voor het openbaar vervoer, die vreemdelingen rijden gratis met het openbaar vervoer, maken gratis gebruik van kinderopvang, maken gratis gebruik van gezondheidszorg, maken gratis gebruik van onderwijs, krijgen voorrang op sociale woningen!!!! 
Probeer dat als belg eens klaar te spelen, als alleenstaande ouder, alleenstaande bejaarde…
Dégoutant is het, en dan zeggen dat wij onze sociale zekerheid ondermijnen. Ik geef toe, er zijn ook belgen die misbruik maken van ons sociaal systeem maar die zijn echt geen bedreiging in vergelijking met het aantal van de vreemdelingengroep.

Als wij moeten opdraaien voor kost en inwoon van elke oorlogsvluchteling dan stel ik voor dat men zo snel mogelijk wereldwijd een sociaal kas opstelt waar elk land en elke burger een bijdrage in levert, iedereen evenveel in verhouding tot zijn inkomen en dat ze dan maar eerst gaan aankloppen in de rijke Arabische wereld!!! 
Pfff, de toon van de dag is weer gezet..”

Geen opmerkingen: