Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

16 februari 2011

Annemie zet de verkiezingscampagne al in

Annemie Turtelboom (VLD) heeft ooit nog lesgegeven in marketing. Ze was ooit ook lid van de tsjevenpartij voor ze haar overstap naar VLD deed. Met deze intro  kunnen we haar streken beter plaatsen.
Het mag ons dan ook niet verbazen dat ze de methodes die ze ooit zelf onderwees ook toepast in haar politieke carièrre.
Zo is er plots weer een iodiumtabletten-actie rond de kerncentrales.
Kunnen de tabletten geen kwaad, of ze echt goed doen zullen we hopelijk nooit weten, en op zich kan het geen kwaad aan preventie te doen op voorwaarde dat die op een louter wetenschappelijke basis steunt.
Maar zelfs al is het medisch en wetenschappelijk verantwoord, dan mag niet vergeten worden dat met deze actie zeer interessante lucratieve contracten gemoeid zijn, bijna vergelijkbaar met de haast ongebruikte Mexikaanse-griep-vaccins.
Maar liefst 1,7 miljoen doosjes zullen worden verdeeld, vooral in een ruim gebied waar Annnemie 'toevallig' woont. Als goed excuus worden natuurlijk ook pilletjes in Wallonië rond Chooz en Tihange uitgedeeld.
Als we weten en ons herinneren dat de regimepartijen in het verleden al niet vies waren van de 'hulp' en de 'giften' van belanghebbende ondernemers, eerder grote dan kleine, dan is het altijd goed na te gaan hoe die acties plots hhet levenslicht zien rond verwachtte verkiezingen. De idee van de 'pillenverdeling met reclame' zou via lobbyisten wel eens de weg van de pillenfabrikant naar de minister hebben gevonden. Agusta-, Omob-, obussen- en milieuboxenaffaires bestaan nog steeds, alleen gebeurt het nu veel sluwer en haast ontraceerbaar.
Iemand al gehoord van lobby-figuren als die van de familie van Koen Blijweert, die overal opduiken als er moet gesjacherd worden?

De in alIe kranten verschenen artikels ( zeg maar reclame) waaruit lijkt dat de minister de pillendoosjes fysiek heeft binnengekregen in haar eigen magazijntje, en dat ze die zelf gaat uitdelen met eigen geschreven persoonlijke groeten is een platte marketingstunt. In realiteit gebeurt de distributie door een logistiek bedrijf dat in het verkiezingscomplot zit, mogelijk met de hulp van een beschermde werkplaats. De regimekranten helpen haar met deze media en marketingstunt een handje. Straks nog een spotje op TV. Gratis ?


Als ze de pillen en de reclame met haar eigen geld, of met haar campagnegeld betaalt en laat ronddelen tot daar aan toe,  maar dan ook met de vermelding "Dit is verkiezingspropaganda".

Op de verpakking van de tabletten staat ei zo na met foto: Stem Annemie Truttenbboom van de lijst VLD op nr 1.
Dit alles met een begeleidende brief door haar (gedrukt) ondertekend natuurlijk.

Deze pillencampagne die een gecamoufleerde electorale campagne is, omzeilt de wetgeving over de financiering van partijen en verkiezingen.

Annemie plant de uitdeling van 14 maart tot 16 april omdat ze weten dat verkiezingen niet lang meer uitblijven. Ze kunnen ze zelf in gang zetten op een goed gekozen ogenblik. Ze hoeven zich daarvoor alleen maar uit de onderhandelingen terug te trekken en zo hun stoere imago wat op te krikken, de Vlaamse kaart en naam te misbruiken zoals ze dat al met hun naam doen.
Naar het schijnt werden de pillen geproduceerd in blauwe kleur door de sympathieke leverancier?? (Nee, het is geen viagra)

Men had die tabletten goedkoper ook door de gezondheidsdiensten via dokters, apotheken en klinieken kunnen laten uitdelen, maar wat had zij dan daaraan gehad?
Wil iemand ons eens vertellen hoe vaak zulke iodiumtabletten nodig zijn, wat hun precieze nut is, en of dit NU nodig was?
Binnenkort horen we weer ministers voor van alles en nog wat geld uittrekken..... ....uitgetrokken uit de zakken \nvan de belastingbetaler natuurlijk.

Ingrid Lieten (SPa) heeft ook haar eigen waardeloos project erdoor geduwd: de vzw I-Cleantech Vlaanderen. Dit nettegenstaande het vernietigend advies van de Inspectie van Financiën. Het is een van de reddingsvlotten die de SPa-ers klaarmaken voor hun vrienden na de door iedereen verwachte nederlaag bij de volgende verkiezingen.
Maar dat lieve kindertjes is weer een ander, nieuw verhaal, als ik nog zin heb op er een te schrijven.
Afvoeren die verkwisting, die neptewerkstelling, die nepeconomie, die postjesmentaliteit, die graaizucht, ...  Allemaal corruptie!
Dit is geen economie maar een verkwistonomie.

2 opmerkingen:

Fee zei

een kiezer met verstand laat zich door zulke en andere acties niet beïnvloeden hoor, alleen de domme kloten vang je daar mee. Zijn er zoveel domme kloten dan ? JA! Voor mij ligt het allang vast voor wie ik stem, en daar kan geen pil of ander cadeautje wat aan veranderen. Basta!

A. Griffon zei

Fee, ik stel ook vast dat er onmetelijk veel kiezers zonder verstand rondlopen, of hun verstand niet gebruiken. De ontmaskering van de 'Turtelboomcampagne' die ik hier pleegde was vooral bedoeld voor die categorieën.Jij bent een gewaardeerde en welkome lezer/bezoeker die ik gelukkig niet hoef te bekeren. Helaas, maar mijn en jouw vastberadenheid zijn niet genoeg om de strijd te winnen. Dat kunnen we enkel door tegenstanders en onverschilligen het licht te laten zien en hen aan te zetten de juiste keuzes te maken.