Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

06 februari 2011

Alle wind in de zeilen nog aan toe!

 
(de kogelgaten in de vlag zijn NIET van onze jongens)

Het Fregat Louise Marie vaart maandag zijn thuishaven in Zeebrugge binnen.
Het keert terug van de 'piratenmissie'.
De piraten weten er nu alles van want een aantal hebben een rondleiding gekregen.

Er is de voorbije maanden in de Indische oceaan angstvallig over gewaakt dat er geen mensenrechtenhaar werd gekrenkt, behalve het onze en dat van de bemanning van belaagde koopvaardijschepen.

Het fregat is dus terug van het uitdelen van hulppakketten en het overbrengen van losgelden. Geen enkel schot is gelost, geen enkele piraat geraakt, en de munitie van de bemanning werd alle dagen geteld. Er had zo maar eens iets moeten fout lopen tijdens hun cruise.
Enkele piraten  werden opgepakt en als merkwaardige vondst bestudeerd en ondervraagd. Na de rondleiding aan boord werden ze terug vrijgelaten met een briefje "Dit mag je niet meer doen ! Ga onmiddellijk naar huis!". Eentje mocht op gevangenishotel, het modernste van zijn soort,  in Brugge.
Waarschijnlijk kregen piraten nog gul een enveloppe toegestopt met geld en instructies " hoe vraag ik asiel aan in Europa en wordt ik snel Belg" .

De piraten waren heel blij met onze aanpak en geven nu piratenfeestjes met het losgeld en de voedselpakketten. Zo zijn er dra meer nieuwe piraatjes bij en zo kan door de appeasers en de de volgende cruise worden gepland.
Dat dit op korte termijn nog meer uit de hand zal lopen willen de pocos niet weten. Ze hebben immers de bovenaan deze blog staande boodschap van Winston Churchill nooit gelezen of nooit begrepen, maar in zulke lui hun handen worden we na elke verkiezing opnieuw uitgeleverd.

Het regime gaat natuurlijk zeggen dat ze een belangrijke bijdrage hebben geleverd in de strijd tegen de piraterij, maar het leger is verworden tot een NGO met welzijnswerkers en verpleegsters.
Vergelijk dat eens met de Koreanen?

Echte mariniers en soldaten  (zo we die nog hebben) hadden de missie anders willen invullen, maar die soort wordt nu geweerd en weggeselecteerd uit het leger of moeten hun mond houden om nog een carrière te hebben en niet weggepest te worden.

Leve het piratenleven Hip Hip Hoy!
Nu nog enkele mooie pirates zoals Marie Louise, dan is elke missie van de Louise Marie een succes en houdt iedereen zijn mond.

2 opmerkingen:

fee zei

Baste Griffon,

hoe kan ik u op facebook vinden ? ik ben nogal een analfabeet op dat vlak.

A. Griffon zei

Onder de naam
Antoine Griffon. Mijn foto zul je meteen herkennen.