Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

22 oktober 2014

Le nouveau déluge est arrivé. (De nieuwe zondvloed is gekomen)


‘Elektriciteit wordt komende jaren veel duurder’

De prijs van elektriciteit kan de komende jaren heel snel stijgen, waarschuwt het Federaal Planbureau. Door de grote investeringen die nodig zijn in de sector kunnen de productiekosten van stroom binnen zes jaar al meer dan 60 procent hoger liggen. Dat zou de factuur voor kleinverbruikers met ongeveer een kwart de hoogte in jagen. http://www.standaard.be/cnt/dmf20141017_01326644


Hierzie, nog een cadeau (of beter het verwachte lijk dat uit de kast valt) van de socialisten en de groenen.

Het geld is op, de schuld een berg, het licht gaat uit, de economie wankelt, onze cultuur is bedreigd, want na de socialisten komt de zondvloed. Dat is waar ze voor zorgden, dat is wat ze Vlaanderen en zelfs Wallonië toewensen, nu ze niet mee mogen regeren en van de vetpotten verwijderd zijn. Ik hoop dat iedereen zich tot de eeuwigheid zal herinneren in welke toestand ze alles achterlieten.

Vos de passie preekt - VanDelanotte10257202_10201864899048021_5584307031876261439_n

En dat heeft dan de pretentie commentaar te leveren op diegenen die nu de lijken moet wassen en begraven, en die de gevolgen van hun nefaste politiek moeten indijken en dit nog vele jaren lang, en misschien nog tevergeefs ook. Uiteindelijk, wie zal het hierdoor moeilijker krijgen? De gewone mensen, en de economie natuurlijk. En ‘net nu’ het geld op is en de ondernemingen er massaal de brui aan hebben gegeven. Het geld van diegenen die ondernemen niet meer uit de kluizen komt en in het buitenland werd geïnvesteerd. Energiebedrijven en investeerders hebben hun les geleerd door schade en schande of door observatie. Ze investeren niet meer in de toekomst, zelfs niet meer in de meest moderne technologie, tenzij met exorbitante windmolengaranties en -subsidies die als risicopremies gelden. Ze laten deze linkse woestijn nu ‘links’ liggen. Gevlucht voor de maakbare economie en de sociale herverdeelwaan van links en Groen. En deze winter dreigt het licht uit te gaan de machines van handel en industrie stil te vallen. Een beetje daarvan betekent a een economische ramp, niet enkel voor de gewone mensen, ook voor de staatskas.
Tot dan kon socialisme zich handhaven. En waar ze zich nog handhaven is het geld nog niet uitgedeeld en verkwist. Maar waar de economie sterft en verdwijnt, kreunen de armste mensen eerst. En als het geld van de anderen op is, uitgedeeld of weg, dan verdwijnen de linksen van het toneel. Echter niet zonder verder chaos en sabotage te hebben gepleegd. Kijk maar naar de het gedrag van de socialisten (en Groenen) in het parlement, de kabinetten enz., naar de vele vakbondsacties die de komende maanden zullen plaatsvinden. Om dan terug te vallen tot een harde kern gevaarlijke links extremisten die niet zullen terugdeinzen voor geweld, geheel met molotov cocktails en maskers, zoals we al eerder zagen: CCC, RAF, Antifa, PvdA enz…. Diegene die stelt dat het socialisme nodig is die snijdt in zijn eigen beurs en de toekomst van zijn gezin en zijn nakomelingen; verspeelt de mogelijkheden om ooit boven middelmatigheid en de maaihoogte van de linkse grasmachine uit ter groeien.
Of ik wel weet waarover ik spreek? Absoluut! Ik weet waar ik (wij) vandaan kom(en). Ik heb nu veel meer tijd, omdat ik in zo’n klimaat niet meer onderneem en investeer, en met mij vele anderen. Mij ergeren de stijging van de prijzen meer , omwille van het pervers effect en omwille van hun oorzaak, dan ze me ooit zullen pijn doen. Eerst hadden we de socialisten (nog steeds trouwens), nu ‘leur déluge’. Het zij zo omdat het volk dit zo wou.
Visionaire tekeningen van Jonas Van De Vijver 2011

1 opmerking:

ina zei

Beste,
u plaatst werk van Jonas Van de Vyver op uw blog. U schendt hiermee de wet op de auteursrechten.Bovendien plaatst u deze prenten in een negatieve context waarvoor ze totaal niet bedoeld zijn. Uw visie is niet die van Jonas.Gelieve ze dus te verwijderen
groet
Ina Hallemans