Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

26 november 2012

Wat hebben we vandaag op school geleerd? Zeg het eens kleine jongen?


Dat is dus de oplossing volgens de studenten in de poco -journalistiek van HUB: "Mannen mogen zich niet meer als vrouwen verkleden en vrouwen niet meer als mannen, omdat bepaalde groepen dat ervaren als provocerend". Bovendien moeten ze nu allemaal op tijd naar bedje (met een fopspeen?!) Goed bezig poco-journalisten is spe, straks krijgen jullie misschien een baan bij deze en andere kranten, of op TV om anderen te censureren en te muilkorven tijdens debatten. Wat wil je met haast alleen maar linkse klapdeuren als professor. Je kwekt als je prof , of je wordt geen journalist (geldt ook voor andere disciplines) 
En beste poco's: wat gebeurt er met de criminelen? Vrijlaten onder voorwaarden? Aanklagen bij het CGKR wegens racisme en seksisme? Gaan bleiten bij Milquet? Goed bezig met het vernietigen van jullie eigen toekomst ja.
Nu nog de "voil Jeannetten" van Aalst aanpakken. en de strijd tegen het seksisme , uit respect voor 'de bepaalde groepen", neemt serieuze vormen aan. Joelle M. en Youssouf  D.W. zullen tevreden knikken.


HUB neemt preventieve maatregelen bij dopen en fuiven na verkrachting student
Gazet Van Antwerpen - De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) neemt enkele opmerkelijke maatregelen naar aanleiding van de verkrachting van een mannelijke student na een doop op 15 oktober in Brussel. Zo moeten de dopen afgelopen zijn voor de winkels in de Nieuwstraat sluiten en mag ook het thema waarbij mannen zich in vrouwen verkleden en vrouwen in mannen, niet meer. "Want bepaalde groepen ervaren dat als provocerend", zegt studentenbegeleider Marc Ophalvens van de HUB op de website van de bacheloropleiding journalistiek van de Erasmushogeschool (www.erasmix.be).

Het slachtoffer, een 19-jarige student, keerde op 15 oktober rond 20.00 uur verkleed als vrouw terug van zijn studentendoop, toen hij nabij het Martelarenplein door een groepje allochtone jongeren werd omsingeld. Ze stalen zijn gsm en duwden hem vervolgens in een parking waar ze hem verkrachtten.
Jeugdinstelling

De daders werden gefilmd maar toch duurde het nog een maand vooraleer één van de daders, een 15-jarige jongen, werd opgepakt. En dat leidt tot onrust bij de studenten, zo staat te lezen op de website van de Erasmushogeschool. Dit weekend werd een tweede verdachte gearresteerd, een jongen van 17. De twee zitten opgesloten in de jeugdinstelling van Saint-Hubert.

De HUB besliste na de verkrachting om geen algemene waarschuwing aan de studenten te sturen, maar nam in samenspraak met de studentenkringen dus wel enkele opmerkelijke preventieve maatregelen bij dopen en fuiven.
Belga/foto b

Geen opmerkingen: