Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

27 januari 2020

Welke (communicatie)specialist wil nu niet op TV komen?

We moeten ons geen zorgen maken zo wordt er over het Coronavirus door de VRT gecommuniceerd. Ene extreem linkse viroloog, Van Ranst, die zich meer met politiek en activisme dan met virussen bezighoudt, en die voorstander is van open grenzen en een grootschalig en genereus asielbeleid, wordt daartoe ook opgevoerd.
Maar waarom geloof ik die lui niet/niet meer?
Maar 'ieder nadeel hebt se voordeel' denken sommigen nu beslist.
Straks komen door de uitbraak van het Coronavirus enkele gezondheidsactivisten in beweging en bedenkt de 'bevoegde' commissaris een bijkomend plan van 11500 miljard € om de gezondheid te redden in Europa, maar vooral in de derde wereld waar wit geld zwart wordt en dan terug wit, maar dan op een andere bankrekening.
Oei ! šŸ˜ØIk breng ze misschien op gedachten ? šŸ˜°
Hoor ik daarover ook niet dat verschillende landen van plan zijn 'landgenoten te repatriƫren? Eigenlijk de ziekte naar Europa te brengen? Zoals zij al de armoede en de problemen van de wereld willen oplossen door de arme mensen en de probleemveroorzakers naar hier te halen?
Geen goed idee toch?
Diegene die daar zit heeft pech. Punt.
En eerlijk gezegd begin ik steeds meer vertrouwen te krijgen in de Chinese aanpak van problemen, in plaats van in de Europese. Zij zijn tenminste in staat om in 7 dagen een kliniek van 25000 m² te bouwen, waar ze hier dat niet eens in 5 jaar kunnen En jullie dachten dat dit land en de viroloog voor een pandemie klaar zijn?
Vergeet het maar.
Sommigen die graag een sprong maken in hun carriĆØre, graag wat meer aandacht zouden krijgen, murwen zich nu graag naar voren, want misschien rinkelt straks de kassa voor hen. En zeg nu zelf, welke communicatiespecialist wil nu niet op TV komen?

Geen opmerkingen: