Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

22 oktober 2016

Zwarte Piet wiedewiedewiet. De knecht staat niet te lachen.Zwarte Piet wiedewiedewiet. De knecht staat niet te lachen.


Ik schreef het al begin oktober maar vergat het te plaatsen, wellicht omdat ik nog van plan was er iets aan toe te voegen. Wat precies, dat ben ik gelukkig voor de Zwarte Pieten haters vergeten.
De jaarlijkse hetze tegen Zwarte Piet is al gestart. De aftrap werd deze keer niet gegeven door Sylvana Simons maar door ene Margrite Kalverboer, ergens eind september al, die beweert dat ze de Kinderombudsman is.  (Ja, er staat overal -man, en niet -vrouw. Kijk maar op Google )
Maar heeft zij als blanke vrouw wel een belang in deze kwestie?
Jawel denkt ze. Blijkt dat Margrite Kalverboer getrouwd is (hoe is het mogelijk) met, jawel ….., een echte zwarte…..
Neeee!! ik hoor jullie al aanvullen ! Niet doen ! Niet doen! Mag niet ! 😀
Vroeger hadden we dat soort geklaag en cultureel terrorisme niet. Er woonde hier nauwelijks een zwarte. En zwarten woonden toen in een ander werelddeel en wisten niets van dit kinderfeest.
Was het niet beter allemaal zo gebleven?
Wat was het goed en rustig leven toen. Tot iemand ze perse naar hier wou halen en de deur van ons huis openzette, ons zelfs verbood die dicht te doen.
Onze kinderen hebben die tijd helaas niet gekend, en kunnen dus geen heimwee naar naar die goede oude tijd hebben. Ik echter wel.
Alles zullen ze erbij sleuren om dit kinderfeest te verknallen. Hoe is die linkse muts aan de baan van Kinderombudsvrouw geraakt ? Konden onze kinderen maar klachten indienen.
Ene Alain Jacobs vroeg mij een paar posts geleden nadat ik een spotliedje van Hans Liberg had geplaatst, waarom ik over de Pietenkwestie al begon. “Wel Alain, zie je nu, ik was niet eens eerst. Zij blijken er er toch nog eerder te zijn over begonnen.”
Zij denken : “Als we blijven op de nagel slaan, elk jaar opnieuw, elk jaar een tikje meer, tot de nagel door de plank zit, dan halen we ons gelijk en is Zwarte Piet is verdwenen”
Wel dan hebben ze het goed fout, want wij gaan niet toestaan dat ze de nagel één millimeter in de plank krijgen.
Als ze niet kunnen leven met Zwarte Piet: vertrek dan terug uit Europa, naar Afrika of wherever. Daar gaan ze pas dingen hebben om over te zeuren en een berg dingen om te veranderen.
Ja, waarom gaan ze van Afrika, met alle kennis die ze hier hebben opgedaan, niet eens een plek maken waar te leven valt, in plaats van die van ons af te pakken en te verpesten?


En zal ik eens wat olie op het vuur gooien, en Bart Peeters en andere poco's tegen spreken die lopen te verdedigen dat Piet niet de knecht is van de Sint en Zwart is door de schoorsteen? Dat doet hij natuurlijk in de eerste plaats om zijn jarenlang aan het feest verleende gezicht en stem te redden. Stel je voor dat hij aan een racistisch feest zou hebben meegewerkt. Ach groei op en leer er mee leven.
Van het Sinterklaasfeest houden maakt niemand een racist, net zomin als Bart Peeters. Misschien moeten negers maar mee als Zwarte Piet spelen en leut maken zoals een neger dat onlangs zelf in een Youtubefilmpje zei. Oh, en neger betekent zwart en komt van het Latijn.
Interessant om weten in dit verband:

"Liberia 

The constitution of Liberia limits Liberian nationality to Negro people (see also Liberian nationality law).[16] People of other racial origins, even if they have lived for any years in Liberia, are thus precluded from becoming citizens of the Republic.[17]
https://en.wikipedia.org/wiki/Negro#Liberia

PRB01-134317343_001, 11-01-2006, 13:24,  8C, 2694x3504 (675+2032), 100%, Prentenboeken, 1/100 s, R53.0, G35.3, B42.4


‘Zwarte Piet in strijd met kinderrechten’

Bron: BELGA


Foto: AP
Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten of discriminatie, zo stelt de Nederlandse Kinderombudsman Margrite Kalverboer na gesprekken met kinderen.
‘Veel gekleurde kinderen met wie is gesproken, ervaren discriminatie in hun dagelijks leven en vertellen dat dit rond sinterklaastijd erger wordt’, aldus Kalverboer. ‘Ze wijten dat aan een aantal typische kenmerken en gedragingen van Zwarte Piet.’
Opdat kinderen geen negatieve effecten meer zouden ervaren bij het Sinterklaasfeest, moet de figuur van Zwarte Piet volgens haar worden aangepast.
De Kinderombudsman heeft als leidraad het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Dat Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting en discriminatie is in strijd met dat verdrag.
Het belang van het kind moet vooropstaan. Volwassenen moeten zorgen dat een kind plezier beleeft aan het Sinterklaasfeest en zich veilig voelt, maar in de discussie voeren ze op een onprettige manier de boventoon, staat in het rapport.
‘Door Zwarte Piet te ontdoen van discriminerende en stereotyperende kenmerken kan er van hem een figuur worden gemaakt die recht doet aan het plezier dat zovelen beleven aan de sinterklaastraditie, en die tegelijk in overeenstemming is met de rechten van alle kinderen in Nederland’, schrijft Kalverboer.
De kinderen geven aan dat ze graag willen meedenken over de aanpassingen van de figuur.
Bedreigingen
De ombudsman mengde zich in de sinterklaasdiscussie nadat verschillende ouders bij haar hadden aangekaart dat hun kinderen Zwarte Piet als kwetsend ervaren. Daarom sprak Kalverboer met een aantal blanke en gekleurde kinderen tussen 10 en 16 jaar over de kwestie.
Dat de discussie in Nederland gevoelig ligt, blijkt uit de reacties die Kalverboer heeft gekregen. Het gaat om mails met daarin ‘hele nare boodschappen’, aldus een woordvoerster.
Over het hoe, waarom, wanneer, waarvoor van de figuur van Zwarte Piet in onze cultiur en geschiedenis, een heel interessant onderzoek, samengevat in volgend Youtube filmpje. Uit een tijd toen de zwarten en zelfs Afrika niet waren ontdekt. En misschen hadden we dat maar beter zo gehouden zo valt vaak te denken/
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=LK3t2nO4TBo&app=desktop

Geen opmerkingen: