Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

04 februari 2015

donderdag 29/1/2014 In het land van hatsjikidé.


Hieronder de life beelden van de gijzeling van de NOS studio’s van 29/1/2014 vanavond (Nederlandse omroep Stichting) Het pand van de NOS op het Mediapark in Hilversum is vanavond ontruimd nadat een gewapende man was binnengedrongen.

De man kwam binnen met een groot wapen en een geluidsdemper. Hij eiste zendtijd. Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. De politie is in groten getale aanwezig.

23.21: De NOS noemde Tarik Z. (Zahzah) als verdachte, maar benadrukt dat er nog niets zeker is.

De gijzelaar werd ondertussen zoals op de beelden te zien is overmeesterd.
Onderrtussen wordt er al druk vergaderd om te zien hoe ze dit nieuws verder gaan duiden en inkleden. Dat Tarik Z. een moslim is en (ook) religieuze motieven heeft zal wel niets met de echte islam te maken hebben. Het zal wel een eenzaam getraumatiseerd persoon zijn die alleen handelde. Alhoewel, we fluisterde hem wat in het oortje? Onheus behandeld door onze maatschapij zeker niet, want student aan de TU van Delft en de Universiteit van Leiden zo raakte al bekend. Ze zoeken nu naar een vergelijkbare situatie van activisten van andere religies zodat de kijkers het kunnen ‘plaatsen’.
Op de VRT zal het wel doodgezwegen worden. Dat is wat Björn Soenens en Co zullen proberen. De koning zal voor de gestelde lichamen blijven waarschuwen voor simplismen. Gelukkig heb ik het gefilmde fragment op mijn computer en het net geplaatst mocht het om ‘ onverklaarbare reden’ verdwenen geraken. Je ziet, terroristen moeten niet altijd een kopvod en een jurk dragen en lopen op sandalen. Ze mogen ook terreur zaaien in een donker pak met das en met een pistool met geluidsdemper ipv met een mes. Als er straks iemand vraagt waar dat pistool vandaan kwam, schrik dan niet dat het hier in Brussel, Charleroi of Antwerpen gekocht werd.
En zo komt u hier meer te weten dan elders
actualisatie 30/1/2014 2u24:

Voor de volledigheid, de actie en de boodschap op youtube van Tarik Zahzah lijkt niet islam geïnspireerd , al meen ik een zin te herkennen uit het heilige boek op 3’10” : ” Geprezen is hij die, ……). Volgens reacties van mensen die hem zouden kennen, zouden zijn beide ouders een week geleden gestorven/omgekomen zijn. Dat mag zijn actie niet rechtvaardigen natuurlijk, maar zou tot een wankele mentale toestand kunnen geleid hebben.
https://www.youtube.com/watch?v=MbKWqgRhVCc…

Geen opmerkingen: