Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

05 april 2011

Alle dagen korans verbranden!

Iedereen heeft wel gehoord van de verschillende doden die er vielen tijdens de protesten tegen de koranverbranding door een Amerikaanse dominee. Er werden een 8 tot 12 UNO medewerkers gedood waarvan 2 (sommige bronnen spreken van 8) onthoofd. Het dodental zou tot 20 kunnen oplopen waaronder ook verschillende Afghanen. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1372442/Pastor-Terry-Jones-defiant-Koran-burning-led-2-UN-staff-beheaded.htmlEen woordvoerder van de UNO en een generaal van het Amerikaanse leger kwamen begripvol spreken over de woede van de Afghanen en de generaal veroordeelde de koranverbranding. De UNO-man vertelde dat de UNO alleen maar als symbool was aangevallen.
Ik vraag me af wat die poco-kwieten in dat land van apen zijn gaan zoeken behalve hun ongeluk. Ze verdienen wat ze hebben gezocht, geen medelijden.

Als er telkens na elke protestbetoging zoveel achterlijke Afghanen, Pakistanen en moslims van de planeet verdwijnen naar hun hemel, bij hun profeet, dan mogen ze van mij alle dagen vrachtwagenladingen met korans verbranden. Dan wil ik zelfs mee investeren in een korandrukkerij om er zeker van te zijn dat er daardoor genoeg korans beschikbaar zijn.

Eigenlijk zouden we dat land beter hermetisch afsluiten en ze laten gaar koken in hun eigen onzin en gewelddadigheid. Het zou ook een goede zaak zijn voor de daling van de wereldbevolking en dus voor de natuur. Het zou heel wat geld en westerse soldatenlevens sparen. Enkele neutronenbommen gaat sneller en is misschien minder pijnlijk dan te moeten verhongeren, gestenigd, geslagen of verkracht te worden. Ach we hebben geen legers meer.

Oh ja, volgend weekend is er een grote vriendenbarbecue, dan gaan we de vuren aanmaken met enkele koranexemplaren en ook enkele bijbels. Wij willen immers niet discrimineren en zeker zijn dat we, zelfs in een imaginair  of virtueel hiernamaals, nooit meer met die godsdienstadepten moeten samenleven.
Hopelijk vergeten we het niet te filmen.

Geen opmerkingen: