Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

29 januari 2008

Wanhoop en depressie bij de VRT

Heden op de website van deredactie, de nieuwe naam voor de nieuwssite(?) van de VRT.
Van tendentieuse en manipulatieve berichtgeving gesproken. Daar kan Chavez nog een puntje aan zuigen.

quote
"In Italië dreigt oppositieleider Berlusconi met een Mars op Rome als er geen nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
Berlusconi wil zo de druk op president Napolitano opvoeren. Vorige donderdag verloor de centrum-linkse regering Prodi de vertrouwensstemming in de senaat.
Dat gebeurde nadat een kleine katholieke partij de regering had verlaten. De minister van Justitie - lid van de partij - en z'n vrouw zijn beschuldigd van fraude.
Het dreigement van Berlusconi verwijst naar de Mars op Rome die de Italiaanse fascisten in oktober 1922 organiseerden.
Nadien benoemde de Italiaanse koning Benito Mussolini tot premier. Het was het begin van het fascisme in Italië en Europa."

unquote

Natuurlijk hadden ze liever hun linkse vriendje Prodi zien overleven.
Nu hebben ze, achterbaks als ze kunnen zijn, de spokendoos met de fascistische paralellen weer eens opengedaan.
Ziedaar weer het belerende moraliserende vingertje dat waarschuwt voor de gevolgen van verrechtsing waarop ze lijdzaam moeten toekijken, en die dreigender dan ooit de ondergang van linkse regimezenders voorspelt.
Ikzelf, en een fenomenaal groeiend aantal anderen, kijk enkel nog naar de VRT om ze te ontmaskeren en uit te lachen.
De leescijfers van hun website kelderen als de Titanic.
"Wie gelooft die mensen nog" is een veel gehoorde uitspraak, en niet alleen door en voor politici.

Sinds wanneer is een opostitiepartij die na een parlementaire nederlaag van de regering om verkiezingen vraagt fascistisch?
Is het niet precies de partij die verkiezingen wilt voorkomen of beletten die fascistisch is?
Wat dan nog gezegd van de vele gewelddadige vernielende betogingen in Rome en elders van de linkse fascisten, die nooit tegen hun verlies kunnen, en volgens wie wel alle middelen goed zijn om rechts te bekampen.
Gelukkig heeft geen enkele van hun marsen op een stad ervoor kunnen zorgen dat ze lang genoeg in het zadel blijven om de kluit te belazeren en hun woekerend zaad te planten.

Gelukkig is het niet meer 1922 maar 2008, en zijn de mensen slimmer en beter geinformeerd, zodat de rode ballonnen, tot hun wanhoop aan toe, steeds doorprikt worden.
Een kleine linkse VRT ( niet in personeelsaantal) kan daar tot haar duidelijke frustratie, met haar kameraden en haar doorzichtig politieke agenda, niets aan veranderen.
Zelfs niet wanneer het een grote linkse VRT zou zijn.
De missie of het legaat van Bert Degraeve faalt opnieuw, en is daartoe ook gedoemd.
Kwade tongen uit het adelijke milieu vragen zich al af of hij zijn adelijke titel dus wel verdiend heeft.
Worden ze daar niet moe van?

In een dictatuur is de waarheid het eerste dat sneuvelt.
Te meten aan de ontelbare leugens die wij van de VRT te horen krijgen leven wij dus nu in een dictatuur, zeker met een regering die geen legitimiteit van de kiezer heeft gekregen en dus via een staatsgreep aan de macht is.

Daar gaan we de volgende verkiezingen, zo die er hopelijk en spoedig mogen komen, wat aan veranderen.
U toch ook?

Nog een artikeltje over tendentieuze berichtgeving bij de VRT in verband met deelstaatverkiezingen in Duitsland.
http://www.vlaamsbelang.be/0/4145/

Geen opmerkingen: