Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

21 november 2019

Weg met ons !?

Na de vernietiging van onze tradities als Sinterklaas/ Zwarte Piet, Kerstmis en Pasen, alsook onze cultuur, valt nu ook elke verwijzing naar onze geschiedenis, de wortels van ons bestaan.

Ik kan helaas niet breien, want anders maakte ik mijzelf deze week een trui vol met runentekens (liefst grotere).
Ik denk zelfs dat er nu een interessante markt voor aanwezig is, zowel hier als in Nederland, als symbool van verzet zoals de gele hesjes.
We moeten deze zelfvernietiging deze oikofobie stoppen, en wel snel !
Winkelketen Hema stopt met de verkoop van truien met runentekens.
Winkelketen Hema stopt met de verkoop van truien met runentekens. © hema

Trui met extreemrechtse symbolen per direct uit handel gehaald door HEMA

HEMA stopt per direct met de verkoop van een herentrui met een motief van runentekens. Tussen deze tekens staat er een die ook als symbool wordt gebruikt door extreemrechtse groeperingen. https://www.ad.nl/binnenland/trui-met-extreemrechtse-symbolen-per-direct-uit-handel-gehaald-door-hema~a57b3217/?fbclid=IwAR2HtFcFV4QcPjr-dYU1uzZIMBSlX4O2lz9tfvGTx1FhdqPUQXjEjcaeoMUTheo Paijmans 20-11-19, 18:10 Laatste update: 20:12
De herentrui was tot vandaag te koop op de herenafdeling en op de webpagina van de HEMA. Runentekens, een schrift dat zijn oorsprong vindt in Scandinavië, zijn vele honderden jaren ouder dan het fascisme en het nationaalsocialisme.  De nazi’s eigenden zich het runenschrift toe als bewijs van de Germaanse superioriteit. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog worden sommige van die runentekens nog steeds gebruikt door neonazi’s en andere extreemrechtse groepen.

Odal rune

Op de trui met runen die HEMA tot vandaag te koop aanbood, is ook de ‘odal rune’ een aantal keren afgebeeld. Deze rune wordt onder meer gebruikt door de Nederlandse Volksunie (NVU). Wie de webshop van deze extreemrechtse groepering vandaag de dag bezoekt, kan daar een hanger met deze odal rune kopen.
In een reactie laat Frederike van Urk, hoofd van de communicatieafdeling van HEMA weten dat het concern verschillende inkopers heeft die ieder gespecialiseerd zijn in een bepaalde productgroep: ,,Er zijn verschillende inkoopcriteria van toepassing, waarvan de kwaliteit, design, duurzaamheid en de prijs de belangrijkste zijn. Het is natuurlijk nooit de bedoeling om aanstootgevende producten in de schappen te hebben liggen.”
HEMA stopt daarom per direct met de verkoop van de trui, vertelt Van Urk: ,,We gaan de producten met de desbetreffende tekens uit de verkoop halen. De betreffende truien zijn door onze inkopers ten tijde van het inkoopproces niet opgevat als aanstootgevend.” Hoeveel er al van verkocht zijn, kon ze niet zeggen. Omdat het uit de handel halen van de trui een tijd kan duren, zorgt een kassablokkade ervoor dat de trui in de HEMA-vestigingen in elk geval nu al niet meer gekocht kan worden.
Winkelketen Hema stopt met de verkoop van truien met runentekens.
Winkelketen Hema stopt met de verkoop van truien met runentekens. © HEMA

Geen opmerkingen: