Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

12 augustus 2011

De vrije mening en de censuur op nieuwswebsites

Mijn Nederlandse (hetero)vriend Joop De Mol heeft kennis gemaakt met de censuur van Vandaag.be, een nieuwswebsite van Zita.be, en eigendom van Telenet.
Hij stuurde mij zijn relaas. (Ik had het zelf kunnen geschreven hebben ;o))
Joop denkt eraan met een nieuwe identiteit toch commentaar te blijven leveren want op welke grond en volgens welke gebruiksvoorwaarde, welke wet, zouden ze hem kunnen verhinderen dit te doen en hem het zwijgen opleggen

From: info@vandaag.be
Subject: Waarschuwing: uw reactie werd verwijderd
Beste,
Uw reactie op het artikel ""Huwelijk tussen neef en nicht kan best"" op Vandaag.be werd als misbruik gemeld en verwijderd omdat deze off-topic is.

Irrelevante reacties leiden vaak tot nutteloze conversaties/discussies bij een artikel en bieden geen meerwaarde. Graag willen wij u vragen om hier in de toekomst rekening mee te houden.
U kan de gebruiksvoorwaarden nalezen op: http://www.vandaag.be/info/privacy/

Dit is reeds de tweede maal dat u een off-topic reactie plaatst op onze website.
Bij een derde overtreding wordt de toegang tot onze website gedurende een week ontzegd.
Met vriendelijke groeten,
Het Vandaag.be team

Mijn e-mail aan het 'team'
Mijn antwoord is toch niet off topic!?


Door welke zin of woord, en door wie werd mijn reactie als misbruik gemeld? Het lijkt me dat het juist bekrompen geesten en belangengroepen zijn die mijn reactie willen verwijderd zien. Dienen die lui dan nooit te argumenteren. Als dat zo is, mag ik dan ook regelmatig wat laten wissen wat me niet bevalt, of moet ik daar een politiek correct profiel voor hebben?
Trouwens wie mag er aan de censuurkoppen draaien bij vandaag.be?


Ik citeer mijn bewuste reactie op het artikel
"Huwelijk tussen neef en nicht kan best"


Er zijn voor alles uitzonderingen op te noemen, maar inteelt moet verboden blijven, ook voor moslims en 'nieuwe' 'belgen'. De prijs voor alle uit incest voortspruitende gezondheidsproblemen en opvoedingsproblemen moeten wel door de belastingbetaler/de verzekering/ziekenkas worden gedragen. Soldariteit blijft enkel bestaan als er grenzen aan zijn. Dit is voor mij een grens.

Als we hier niet meer mogen schrijven wat we denken, waarom zouden we dan hier nog komen lezen? Trouwens deze nieuwssite is van Telenet, en als ze nu nog iets van mij verwijderen, dan zeg ik al mijn abonnementen van telefoon GSM en TV op, want wij zijn alleen maar goed om onze portemonnee open te doen.Het overkomt hier op dit forum blijkbaar velen.Dit bericht is uiteraard off topic, maar er is geen andere manier om met die gasten van Zita.be/vandaag. be te communiceren. Als ze mij van het forum verwijderen, dan maar adieu, het web staat vol nieuws dat niet gefilterd wordt door linkse ventjes .
Opgelet uw account werd geblokkeerd.
Uw account op Vandaag.be werd permanent geblokkeerd omdat u meermaals een ongepaste reactie plaatste op onze website.

Graag wijzen wij u ook op het feit dat het aanmaken van een nieuwe account om de blokkering te omzeilen gezien wordt als misbruik en wij overgaan tot het nemen van verdere maatregelen, waaronder klachtneerlegging bij de bevoegde instanties.

In de gebruiksvoorwaarden op  http://www.vandaag.be/info/privacy/ staat helemaal niet te lezen wat men mag schrijven of niet, wat off topic is, door wie men gecensureerd wordt, bij wie men in beroep kan gaan enz....

Een bedrijf dat een nieuwssite start zou toch minstens het principe van totale meningsvrijheid moeten onderschrijven? En wanneer een kranten- of nieuwssite met een reactiemodule hengelt naar de meningen en commentaren van haar lezers, dan kan mag ze niet de reacties filteren zoals het hen goed uitkomt ! Zoniet is het geen nieuwssite, en niet waard dat het zelfs bestaat als dusdanig. Laat het in het geval van vandaag.be dan niet meer dan een links privéblogje van een paar rijke politiek correcte belgicisten zijn, of van lui die toevallig een baantje hebben kunnen versieren bij Vandaag.be/ Zita.be/Telenet .
Later krijgen de linkse media hopelijk een koekje van eigen deeg en censureren we graag alle linkse journalisten en filteren we het nieuws zoals wij het graag zouden zien verschijnen.
OKÉ zo linkse verraders?

3 opmerkingen:

Fee zei

Vroeger schreef ik ook wel eens op vandaag.be, maar ik doe het niet meer omdat de reacties van anderen te stom zijn om gelezen te worden. Echt een site waar de onontwikkelde neanderthaler zijn/haar zegje komt doen. Soms lees ik nog de reacties van de reagluurders als vermaak, er valt altijd wel eens goed te lachen op vandaag.be

Antoine Griffon zei

Maar ja Fe, als we uit de fora overal wegblijven, welke indruk creëren we dan?
Dat de Vlaamse mensen helemaal niet kunnen schrijven, dat er geen Vlaamse weerstand is, er geen bezwaar is tegen de immigratie en het profitariaat, en dat er meer belgen zijn?
Ik werd al meer dan eens verwijderd, maar ik kom terug onder een andere identiteit. Het is vermoeiend, maar goed voor de mentale conditie en weerbaarheid.
Af en toe daar eens kort reageren toont dat we in de meerderheid zijn, aan onze medestanders, en aan de tegenstanders. Daardoor peiepen die laatsten een toontje lager.

lucky9 zei

http://www.artikel7.nu/?p=67110
... hellup

same people same struggle:
after a long train of abuses, we the ...
(Thomas Jefferson)