Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

05 januari 2013

De multicul-clan steigerde als een kameel in de woestijn


Om te lachen
Ik kwam even niet bij van het lachen toen ik volgend artikel las op de linkse multicul-website 'Dewereldmorgen' , een de video bekeek.
Gerald Joling, de Nederlandse popzanger met het falsetstemmetje uit een ouder ontdek-de ster-wedstrijd, en zijn collega presentatrice hadden het aangedurfd over de deelname van een Marokkaanse deelnemer aan Sterren op het IJs, en die niet kan schaatsen, grapjes te maken. Racisme! Een Ben Crabbétje!, roept Poco-links, dat naar hartelust domme artikels mag publiceren naast die van Kristien Hemmerechts enzo.
Het voltallige leden- en personeelsbestand van het spionnencentrum en andere overbodigheden komt op die website om beurten aan de bak. Ik kan daar af en toe eens goed gaan lachen. Bij deze weten ze dat nu.

En zeggen dat ze daar niet tegen kunnen, zij zien nergens humor, zij kennen dat zelfs niet. Raar dat ze anderen dan verzuurd durven noemen.

Iets over het Ben Crabbétje nu:
In het quizprogramma Blokken zat een allochtone kandidaat en dat zullen ze bij de diversiteitscel van de VRT wel leuk gevonden hebben. Ben Crabbé maakte grappen over de kandidaat zoals hij dat met iedere kandidaat pleegt te doen. Volgens poco-links gin Ben e ver toen hij vroeg "o wat hebben Turkse Belgen een moeilijke naam" omdat hij Soner Ceylan niet goed uitspreekbaar vond. “Waarom heet hij niet gewoon Franske Vandevelde”, vroeg Crabbé algemeen, en vervolgens maakte hij over de naam nog wat grappen over diens naam: "Sunair?" onder andere.
Verder vroeg Crabbé zich ook nog af: “Hebben ze in Turkije geen tv?”
De multicul-clan steigerde als een kameel in de woestijn, en ook nu weer.
Zouden ze dat ook gedaan hebben na de laatste Panorama-uitzending over de moslimterroristen en de Jihadis, waarin wij nog maar eens met de dood bedreigd werden als we ze niet zouden helpen de macht te veroveren? (en zeggen dat ik nog nooit een kameel zag steigeren



Ziehier het integrale artikel dat u ook kunt vinden op de 'humorsite' 

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/01/04/alle-marokkanen-zitten-op-een-kameel-gerard-joling-doet-ben-crabbetje

"
'Alle Marokkanen zitten op een kameel': Gerard Joling doet 'Ben Crabbétje'
Herinnert u zich de aflevering van Blokken nog waarin Ben Crabbé een Turkse kandidaat onderdompelt in een oneindige stroom flauwe grappen? De Nederlandse presentator Gerard Joling deed dat op oudejaarsavond nog eens dunnetjes over, ten koste van een Marokkaanse deelnemer aan het SBS6-programma Sterren dansen op het ijs.
DeWereldMorgen.be -
Gerard Joling (Foto: Paul en Menno Ridderhof)
Sterren dansen op het ijs is een programma van SBS6 waarin (semi-)bekende Nederlanders de schaatsen aantrekken om met een professionele kunstschaatser als partner hun kunsten laten zien op het ijs. Op oudejaarsavond ging het vijfde seizoen van start met presentators Gerard Joling en Tess Milne.
Een van de deelnemers is een Nederlandse acteur van Marokkaanse oorsprong, Mimoun Ouled Radi, geboren in Amsterdam. Voorafgaand aan zijn schaatskuur begint presentatrice Tess Milne er al op los te kakelen:
“Schaatsen zit Nederlanders in het bloed, dat weten we allemaal. Als je ouders dat bloed niet hebben, dan kan dat nog best lastig zijn, zeker als zij geboren zijn in land waar meestal niet zoveel ijs ligt. Gelukkig voor Mimoun hebben we voor mensen die bij nul beginnen een hele professionele trainingsmethode”.
Later, in het introductiefilmpje, toetert ze nog verder: “Ik heb je een tijdje zien schaatsen, en ik heb nog nooit een Marokkaan zó goed op het ijs gezien”. Tenenkrullend.

Racistisch randje

Na het geleuter van de presentatrice besluit haar collega-presentator Gerard Joling nog een stapje verder te gaan en een blik flauwe grappen, met een behoorlijk racistisch randje, open te trekken.
“Wat leuk dat we eindelijk eens een Marokkaan hebben in Nederland die ons wat komt bréngen. Wat vind je daar zelf van?”. De overdreven nadruk die Joling op het woord 'brengen' legt, impliceert dat dat volgens hem iets is wat Marokkanen meestal niet doen. Gerard Joling staat nu niet bepaald bekend om zijn intelligente humor, maar met een opmerking als deze gaat hij mijlenver over de schreef.
Ouled Radi knippert eerst verbouwereerd met de ogen, knikt, en repliceert dan gevat: “Ik geef je straks je portemonnee terug”. Het publiek gaat plat. Tussen het applaus door roept hij nog verdedigend: “Ik ben gewoon in Nederland geboren, mensen”.

Kamelen

Je ziet het Joling bijna denken: dat kan toch zomaar niet, het publiek lacht harder om de grap van een Marokkaan dan om mijn eigen grap.
Want toen het publiek wat bedaard was, besloot de presentator er nog maar een belachelijke mop tegenaan te gooien: “Maar ik moet je zeggen, het is ook voor de eerste keer dat wij in deze show een Marokkaanse jongen zien, ik heb ze alleen maar op kamelen gezien”.

Nauwelijks reacties

Opmerkelijk is dat de bewuste aflevering van Sterren dansen op het ijs al van 31 december dateert, en dat er sindsdien nog nauwelijks reacties op gekomen zijn, noch in Nederlandse media, noch in Vlaamse. Dit in tegenstelling tot april 2012, toen de opmerkingen van Ben Crabbé wel veel aandacht kregen. Hoe kan dat?
Draaien redacties maar op halve kracht omdat het de week van de jaarwisseling is? Is het omdat Blokken op Eén verschijnt, een publieke omroep waar zoiets niet hoort, en SBS6 – die Sterren dansen op het ijsuitzendt - een behoorlijk platte commerciële zender is, waar zulke 'humor' dan wel kan?
Toen Ben Crabbé in april 2012 zijn flauwe humor op de Turkse kandidaat in Blokken projecteerde, stonden de media, zowel in Nederland als Vlaanderen, behoorlijk op zijn kop. Aanleiding hiervoor was onder andere de vertoning van het fragment in de rubriek 'De tv draait door' in het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD).

Koloniaal

Zoals DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk de opmerkingen van Ben Crabbé toen kwalificeerde: het lijkt wel alsof Gerard nog in de koloniale tijd leeft. Hoewel de beste man het woord 'koloniaal' waarschijnlijk niet eens kan spellen, getuige zijn weblog waarop hij rond de Nederlandse verkiezingen nog een pareltje publiceerde:
“Mijn visie in zijn algemeenheid, links stemmen is alleen maar korte termijnplanning en schuld. Betekend dat onze volgende generatie met nog meer schuld zit en loze beloftes, laat de leugen alsjeblieft niet weer regeren”.
“Maar waarom schrijf ik dit eigenlijk? Gewoon omdat ik mij zorgen maak over ons land en houd mijn hart vast voor deze verkiezingen. En wat mij vooral opvalt van al deze partijen die hun mening van vrijheidsuiting hoog in het vaandel hebben staan. Dat ze de posters van andere partijen met andere meningen hebben, vernielen of overplakken !! Mijn broek zakt daar van af”.
Hieronder ziet u de bizarre uitspraken van de presentatoren achter elkaar geplakt:
Een van onze bloggers schreef al een brief naar SBS6.

1 opmerking:

lieve zei

Een schooldirecteur noemde mij een racist toen ik opmerkte dat de namen van allochtone leerlingen zo moeilijk te spellen waren. Echt gebeurd. Erg hé?