Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

13 juli 2021

München: Schwarzfahren (zwartrijden) gecanceld.

 "Städte streichen dasWort „Schwarzfahren“
Kann das Wort „Schwarzfahren“ rassistisch sein? Die Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) tauschte sämtliche Plakate, auf denen das Wort zu sehen ist, systematisch in der gesamten Stadt um.
 

(Kan het woord 'zwartrijden ' racistisch zijn? De Munchense verkeersonderneming verwisselde/verwijderde systematisch in de ganse stad alle borden waarop dat woord te vinden was)
 

Dat het vooral de zwarte/gekleurde geïmporteerde nieuwkomers zijn die 'zwartrijden heeft er natuurlijk ook mee te maken? Zo werd en wordt een figuurlijke betekenis meteen en tevens ook een letterlijke. De grappen daaromtrent zullen met hun ingreep in de Duitse taal niet verdwijnen, in tegendeel zelfs. Mijn bericht op FB en elders zal er ook toe bijdragen.
 

Het Duitse oorlogsverleden heeft er beslist voor gezorgd dat de cancelcultuur en de wokeness er een hallucinant hoogtepunt kennen. De angst om als nazi te worden bestempeld zorgt er voor dat besturen, overheden en bedrijven actief en als bezeten op zoek gaan naar alles wat hen met hun verleden zou kunnen associëren. Ze reageren daarom En dus is er al een hele tijd de hysterische zoektocht, wedstrijd zelfs, aan de gang om de meest heilige kwal van Duitsland en de wereld te zijn?
Zo wachten ze zelfs geen klacht of beschuldiging meer af, maar anticiperen ze daar op. Straks zullen ook de woorden zwartwerken, zwart geld, zwarte economie, zwartboek enz. sneuvelen indien de Duitser laat begaan. 

Als kampioenen in politieke correctheid zijn de Duitsers nog slechts de schaduw van de angsthaas, verworden tot de schandvlek in hun grootse verleden, dat veel meer is dan de 5 jaar 2de wereldoorlog.

Alle grote Duitse denkers draaien zich vandaag om in hun graf.
Moge het Duitse volk tijdig inzien dat ze voor andere en betere leiders moeten kiezen. Te beginnen bij de verkiezingen voor een nieuwe Bondskanselier ter vervanging (eindelijk) van Merkel.
https://www.bild.de/video/clip/politik/hier-spricht-das-volk-staedte-streichen-das-wort-schwarzfahren-77015546-77018992.bild.html 



Geen opmerkingen: